Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Tien jaren samen aan de slag

Jubileum Conmigo

Onze vriendschap vindt zijn oorsprong tussen de verhuisdozen in een woning in Utrecht. Jullie stonden op het punt naar Portugal te vertrekken, Ankie en ik kwamen nog even snel kennismaken. Dat was een uitvloeisel van een toevallig bericht op het wereldwijde web. Internet stond weliswaar niet meer in de kinderschoenen, maar het gebruik van social media had nog niet de omvang zoals we die nu kennen. Toch waren die paar regels toen voldoende voor een ontmoeting.

Daar zaten we dan. Jullie vol plannen aan de vooravond van een nieuw avontuur. Wij ook vol plannen, maar die stonden nog nadrukkelijk in de kinderschoenen. Toch hadden we toen al het gevoel dat we aan de start stonden van wat uit zou groeien tot een vruchtbare samenwerking.

Krachten bundelen

Twee weken later stond er een enorme verhuiswagen voor jullie nieuwe huis in het zuiden van Portugal. Opnieuw zaten we tussen de verhuisdozen in een verder vrijwel lege villa. En weer gingen de gesprekken over jullie plannen en opnieuw zagen we interessante mogelijkheden om onze krachten te bundelen.

Die zomer ging het pas echt goed los. Jullie hadden de handen vol aan de gasten die kwamen kuren; wij vermaakten ze aan boord van onze boot. Wind, water en vaak dolfijnen (zie ook www.nomas.nl). Drie ingrediënten die garant stonden voor een onvergetelijke dag. Ook al bleven de consumpties tijdens een vaardag beperkt tot wat meegebrachte vruchtensappen, met ongekend enthousiasme stapten de opstappers aan het einde van de dag van boord, terugkijkend op een bijzondere belevenis.

Kostbare vriendschap

Niet alleen in zakelijk opzicht wisten we elkaar destijds te vinden. Door onze frequente contacten werd de relatie ook persoonlijker en intenser. Zo ontstond een kostbare vriendschap die we  koesteren en waar we zuinig op zijn. In de afgelopen tien jaar is dat steevast zo geweest. Ook tijdens momenten waarop de In Portugal vrijwel altijd schijnende zon plaats moet maken voor enkele uitdiepende depressies, kunnen we op elkaar rekenen. Daar kan niets tussenkomen.

Rond de jaarwisseling haalden we nog de nodige herinneringen op aan het moment waarop we elkaar in Utrecht voor het eerst ontmoetten. Nog steeds verbaasd, dat een simpel berichtje op internet zulke verstrekkende gevolgen kan hebben. Nu bestaat Conmigo tien jaar en is er opnieuw reden voor feest. En weer hebben we iets leuks bedacht om onze samenwerking een nieuwe impuls te geven. Immers, het  concept van een geheel verzorgde schrijfvakantie in Portugal kan maar op één plek tot zijn recht komen: in Casa Conmigo.

Kop en staart

In mijn schrijfcursussen houd ik de deelnemers altijd voor, dat een blogpost een kop, een middenstuk en een staart moet hebben. Nog beter als je een goede uitsmijter kunt bedenken. Wat dat laatste betreft houd ik het simpel. Op naar het volgende jubileum.

Deze gastcolumn van Cees van Dijk is ook gepubliceerd op www.schrijveninportugal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *