Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

 Sportieve ademweek met koude training volgens de Wim Hof methode

21 t/m 28 juli 2020

 

Deze bijzondere week is ontstaan nadat ik (Arthur Neleman) een training van een week volgde bij Wim Hof zelf in de Spaanse Pyreneeën. De effecten van deze training waren voor mijzelf en de medecursisten zo groot en we voelden ons zo veel beter dat we besloten een eigen week te organiseren.

Het toeval (…..?) wil dat een van de trainers tijdens deze week (Simone Heijhoff, info) zeven jaar eerder bij ons te gast was geweest. Na de week bij Conmigo heeft ze haar leven veranderd en is ze onder meer de training bij Wim Hof gaan volgen om de trainingen volgens diens ‘Wim Hof methode’ te mogen begeleiden. Daarnaast is ze oprichter van Youki van waaruit ze trainingen verzorgt en mensen en teams coacht. Dit vond ik zo´n mooi toeval dat we besloten om met Simone deze week te gaan organiseren.

De ‘Wim Hof methode’ bevat als heel belangrijk onderdeel een specifieke ademhalingstechniek. Deze en ook andere ademhalingstechnieken staan tijdens de week bij Conmigo centraal. Naast het trainen en toepassen van de Wim Hof (Tummo) ademhalingstechniek (info) vonden we Amber Lot (info) en Bert Bouwman (info) bereid om ons verder mee te nemen in de wereld van het ademen. De technieken die voorbij komen helpen om het lichaam een enorme boost te geven. Zuurstof wordt naar alle cellen gepompt en zo zullen we merken dat we in staat zijn heel veel meer te doen dan we tot nu toe dachten. De ademhaling ontzuurt ons lichaam op de meest efficiënte manier.

Deze week hebben we, naast alle aandacht voor het ademen, een uitgebreid doe-programma samengesteld. We gaan ademen (in de groep maar ook met Amber individueel), wandelen, suppen op zee, yoga in de ochtend en een uitdagende dagtocht met (downhill) fietsen, het beklimmen van een rots van 10 meter hoog en het abseilen daarna. Kortom een programma dat uitdagend is en waarbij ook massages mogelijk zijn. Een lichaamsmassage zit al in het pakket voor als je misschien spierpijn krijgt……

Daarnaast gaan we natuurlijk een bad nemen tussen de ijsblokjes. De temperatuur van het water zal rond de 4 graden zijn en dat is een uitdaging die we niet uit de weg gaan, toch?

Ook Juglen Zwaan (www.ahealthylive.nl) heeft een nieuwsbrief gewijd aan wat koude voor positieve effecten op het lichaam en de geest heeft. Twijfel je nog over deze training? Klik dan op deze volgende link.
Koude training: de effecten volgens Juglen Zwaan

Hieronder kun je informatie vinden over de methoden die we gebruiken

Deze compleet verzorgde week van 21 tot en met 28 juli kost € 1595 en is exclusief vliegticket (naar Faro). We hebben maximaal 12 deelnemers. Er is een toeslag voor een éénpersoonskamer van € 95,-

Boek snel want vol is echt vol.