Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Orthomoleculair consult

Droogbloed
Levend bloed

(door Arthur Neleman)

Optioneel: levend,- en droogbloed analyse met persoonlijk voedingsadvies

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Ortho komt van het Griekse orthos, dat juist, goed, recht betekent en moleculair komt van moleculen, waaruit de voedingstoffen die wij nodig hebben, zijn opgebouwd.

Kort samengevat: de orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit, dat voedingsmoleculen in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en op het juiste tijdstip in het lichaam moeten worden gebracht, om gezond te blijven of te worden.

De orthomoleculaire geneeskunde bestudeert de kleinste functionele eenheid van het menselijk lichaam, nl. de lichaamscel.

Ons lichaam is uit miljoenen lichaamscellen opgebouwd. De conditie van onze cellen bepaalt of wij gezond of ziek zijn/ worden. De cellen vormen de bouwstenen van organen en hebben een constante voorziening van speciale voedingsstoffen nodig voor een groot aantal biochemische reacties.

Chronische tekorten aan een of meer van deze vitale celstoffen kan leiden tot een verstoorde celwerking en ziekten tot gevolg hebben. Een optimale dagelijkse toevoer van vitaminen, mineralen en andere vitale celstoffen is daarom essentieel voor een goede gezondheid.

Voedingspatroon
Tijdens het orthomoleculair consult wordt gekeken naar jouw voedingspatroon en worden een persoonlijk advies en tips gegeven over hoe jij zo gezond mogelijk kunt eten. Als je gebruik wilt maken van dit consult wordt je gevraagd om twee weken voor begin van de (kuur-)week (vóór je begint met de afbouw!) gedurende een periode van één week een voedingsdagboek bij te houden. Neem desgewenst vooraf contact met Arthur op, om één en ander te bespreken. (Prijs consult, 1 uur (gesprek over voeding en voedingspatroon)

Om te controleren of bestaande klachten inderdaad samenhangen met een tekort aan voedingsstoffen kan een ‘levend bloed analyse’ worden uitgevoerd. Bij deze analyse kijken we naar de kwaliteit van het bloed. Dit gebeurt met een microscoop, waarbij een druppeltje bloed uit de vinger op een glazen plaatje wordt onderzocht. Gelet wordt op grootte en vorm, de beweeglijkheid en de groepering van de (rode en witte) bloedcellen. We kijken of er zich micro-organismen in het bloedplasma bevinden en zien ook of er tekorten aan vitaminen en mineralen zijn.

Tijdens een kuurweek: om de verandering van het bloedbeeld te zien die ontstaat tijdens het vasten (en dus door gezonde voeding) kan het bloed op twee momenten bekeken worden: een keer aan het begin en een keer aan het einde van de week. De prijs is dan € 125,- in plaats van € 90.-