Excursies

Er is van alles te doen in de Algarve, van dolfijnen spotten, zeezeilen tot vliegen met een gyrocopter…  Wij bieden verschillende excursies aan, die je tijdens de week kunt boeken. Voor alle weken geldt: het is jouw week en jij bepaalt zelf hoe vol of rustig jouw programma is.

Voor de Kuurweken is van belang je programma niet té vol te maken! Voor het reinigingsproces, zowel geestelijk als lichamelijk, heb je energie nodig. Zorg ervoor dat jouw kuurweek de voor jou juiste balans heeft tussen activiteit en rust…
Tijdens de Wellnessweken ligt deze balans wellicht anders; jij kunt dit zélf het beste bepalen.
Natuurlijk verstrekken wij je graag informatie over de verschillende excursiemogelijkheden. Zowel hier op de site als ter plaatse.

Activiteiten op het water

Je kunt je per boot de prachtige kustlijn van de Algarve bewonderen. Langs de kust vind je indrukwekkende rotsformaties. Ook bevinden zich op veel plaatsen mooie grotten. Sommige worden door een rotsspleet magisch verlicht en geven een sprookjesachtige sfeer
Je kunt ook zelf actief zijn: kanotochten, kayakken, suppen. Zodra de temperatuur van het zeewater weer wat hoger is, zwemmen de dolfijnen dichter bij de kust. Met een snelle rubberen speedboat kun je de dolfijnen opzoeken en uitgebreid en van dichtbij bekijken. Een hele leuke excursie van een paar uur.

Kanoën

Met een kano de zee op en de grotten rond Lagos van binnen verkennen is een prachtige excursie.

Boottocht naar de dolfijnen

Met een snelle speedboot vanuit Portimao, Lagos of Ferragudo de zee op om daar het de dolfijnen te kunnen zien in hun eigen habitat, prachtig. Soms stuit je zelfs (soms letterlijk) op een walvis of orka.

Boogschieten

Bij Casa Conmigo is het mogelijk een workshop boogschieten te doen met Arthur. In ons achterland staat alles klaar om je aandacht te richten op de roos en je lijf op een ander manier te voelen. Je krijgt les en alle benodigde materialen om een paar uur je focus te verleggen op schijven en op (kunst!) dieren. Laat je verassen, er zijn je al vele enthousiaste gasten voorgegaan.

Downhill fietstocht

Vanaf het hoogste punt van de Serra de Monchique (Foia op 902 meter) een downhill fietstocht maken naar Alvor? Dat is een unieke belevenis. Samen met een gids van Outdoor Tours fiets je voornamelijk downhill door de prachtige bergen van de Monchique. Je ziet onder meer (geschilde) kurkeiken en johannesbrood bomen. De gids vertelt je tijdens de tocht bijvoorbeeld over de geschiedenis van de eucalyptus.De uitzichten tijdens de fietstocht zijn adembenemend. Deze tocht duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is een sportieve uitdaging die voor de meeste mensen goed te doen is.

Strand en zee!

De Algarve heeft een schitterende kust met mooie stranden, (rode) rotspartijen en verrassende baaien. Welk seizoen het ook is en hoe vaak je al in de Algarve geweest bent: de kust is altijd weer bijzonder en gaat echt nooit vervelen!

Tijdens je verblijf in Casa Conmigo gaan wij regelmatig naar het strand: voor een wandeling, een verfrissende duik in zee of heerlijk zonnebaden!

In de kuurweek maken we een vroege ochtendwandeling over de rotsen, langs de zee. De opkomende zon geeft prachtig licht op de rode rotsen en de oceaan. Om stil van te worden….

Wandelen in de Algarve

In de Algarve kun je prachtig wandelen! De kust is prachtig: wandelen over het strand, langs mooie baaien en ook over de rotskust, waarbij je de mooiste vergezichten hebt.

Ook meer landinwaarts is het landschap gevarieerd en de moeite waard. Bijvoorbeeld een wandeling in de Serra de Monchique. Op 902 meter hoogte ligt Foia, de hoogste berg in de Algarve. Op een heldere dag kijk je uit over Sagres in het zuiden en over de kaap St. Vincent, de meest zuid-westelijke plek op het vasteland van Europa.

Vanuit Casa Conmigo kun je mooie, kortere wandelingen maken in het achterland.

Gedurende de kuurweek wordt regelmatig een wandeling van 1 á 1,5 uur gemaakt: vanuit het huis of langs de kust.