behandelingen

Tijdens je verblijf kun je behandelingen boeken. 

Wij werken vanuit een holistische visie. Dat betekent dat we de mens zien als eenheid van lichaam en geest. Het lichaam beïnvloedt de geest en omgekeerd. Zo kijken we niet alleen naar dat deel van het lichaam dat klachten geeft, maar naar de hele persoon in relatie tot zijn/haar omgeving.

In ons lichaam slaan we van alles op. Denk hierbij aan afvalstoffen die zich in onze omgeving en in onze voeding bevinden. Deze nemen wij veelal onbewust en ongewild tot ons. Ook emoties als woede of verdriet, spanning of onverwerkte problemen worden opgeslagen in ons lichaam.

Dit kan uiteindelijk leiden tot lichamelijke klachten en zelfs ziekte. Massage kan je bewust maken van hetgeen op dit moment aanwezig is. Door de intense aanraking ga je voelen hoe het werkelijk met je lichaam is en wat het je duidelijk wil maken. Massage is de brug tussen denken en voelen.

Als je een kuurweek boekt, bedenk dan dat tijdens de vastenkuur het lichaam overschakelt van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. De daarbij vrijkomende afvalstoffen (die ‘veilig’ in het vet waren opgeslagen) worden via de bloedbaan, het lymfesysteem, de longen, de darmen, de nieren en de huid afgevoerd. Massage helpt het lichaam om deze stoffen kwijt te raken, waardoor eventuele lichamelijke bij-effecten van het ontslakken tot een minimum beperkt worden.

Verdere extra behandelingen zijn afhankelijk van de medewerkers die in jouw week met ons meewerken. De extra behandelingen kunnen aan het begin van – en meestal ook nog gedurende de week geboekt worden.