(Extra) behandelingen en activiteiten

 

Tijdens je verblijf kun je extra behandelingen boeken. Hieronder een overzicht van de mogelijke massages en overige behandelingen.

Onze visie

Wij werken vanuit een holistische visie. Dat betekent dat we de mens zien als eenheid van lichaam en geest. Het lichaam beïnvloedt de geest en omgekeerd. Zo kijken we niet alleen naar dat deel van het lichaam dat klachten geeft, maar naar de hele persoon in relatie tot zijn/haar omgeving.

In ons lichaam slaan we van alles op. Denk hierbij aan afvalstoffen die zich in onze omgeving en in onze voeding bevinden. Deze nemen wij veelal onbewust en ongewild tot ons. Ook emoties als woede of verdriet, spanning of onverwerkte problemen worden opgeslagen in ons lichaam.

Dit kan uiteindelijk leiden tot lichamelijke klachten en zelfs ziekte. Massage kan je bewust maken van hetgeen op dit moment aanwezig is. Door de intense aanraking ga je voelen hoe het werkelijk met je lichaam is en wat het je duidelijk wil maken. Massage is de brug tussen denken en voelen.

Als je een kuurweek boekt, bedenk dan dat tijdens de vastenkuur het lichaam overschakelt van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. De daarbij vrijkomende afvalstoffen (die ‘veilig’ in het vet waren opgeslagen) worden via de bloedbaan, het lymfesysteem, de longen, de darmen, de nieren en de huid afgevoerd. Massage helpt het lichaam om deze stoffen kwijt te raken, waardoor eventuele lichamelijke bij-effecten van het ontslakken tot een minimum beperkt worden.

Verdere extra behandelingen zijn afhankelijk van de medewerkers die in jouw week met ons meewerken. De extra behandelingen kunnen aan het begin van – en meestal ook nog gedurende de week geboekt worden.

1 ¾ uur € 120

Ayurveda is de Indiase gezondheidsleer (ayur = leven; veda = weten, de leer van het leven). De Ayurvedische massage is een complete lichaamsmassage (1¾ uur), waarbij alle elementen uit de Ayurveda (aarde, water, vuur, lucht, ruimte) aan bod komen. Voorafgaand aan de massage wordt je gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen, aan deLees meer »

55 min. €65,00

Cupping massage is een therapievorm afkomstig uit de Chinese geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van cups (glaasjes of van rubber), die de huid onder de cup vacuum zuigen. De onderdruk, die hierbij ontstaat, stimuleert de circulatie en het afvoeren van afvalstoffen. De zgn. Haci-cups hebben ook nog een magnetische punt, die in de huid wordtLees meer »

55 min. €70

Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking, die bovendien heel erg aangenaam is. Het totale lichaam wordt in beweging gebracht door een lichte schudding. Door de schuddingen is het mogelijk eventuele blokkades zichtbaar te maken en te behandelen. Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatieLees meer »

1 uur €85,-

De hot stone massage is een combinatie van een ‘gewone’ massage en een massage met warme lavastenen. Deze warme stenen van ongeveer 50 graden worden (evt. op een handdoek) op het lichaam gelegd. Daarnaast wordt met de stenen gemasseerd. De combinatie van massage én de warmte is enorm verkwikkend.

€35,-

Gaia Lina heeft over de jaren een methode ontwikkeld waarbij je in heel korte tijd in diep contact komt met jezelf. Door het vertrouwen aan je handen te schenken en je mee te laten voeren door je adem en de prachtige kleuren van het materiaal, ontstaan er beelden op het papier van diepe inhoudelijk betekenis.Lees meer »

€17,50

Tijdens het vasten probeer je zoveel mogelijk gif- en afvalstoffen kwijt te raken. Een klysma ondersteunt dit reinigingsproces. Ook bij onwel voelen, hoofdpijn, buikpijn, enz. geeft een klysma vaak verlichting. Onder vakkundige begeleiding wordt ca. 1,5 liter osmosewater (op lichaamstemperatuur) via de anus toegediend. Vervolgens wordt de buik zacht gemasseerd. Eventueel kun je met hetLees meer »

55 min. €70

Lichaamsmassage stimuleert de processen in je lichaam: de bloedcirculatie, lymfestroming, de energiedoorstroming en de toevoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hiermee is massage ook een belangrijke ondersteuning tijdens een reinigingsweek. Massage kan je bewust maken van wat op dit moment aanwezig is in je lichaam en – breder – in je leven. WeLees meer »

1 uur €85,-

De pakking die je krijgt is een pakking met Algen of Karwendel. De pakking heeft een reinigende en rustgevende werking. Afgebroken vetten en andere afvalstoffen worden uit de huid verwijderd en gelijktijdig worden er voedingsmiddelen in de huid gebracht. Tijdens de pakking krijg je een voetmassage en word je aan het einde ingesmeerd met eenLees meer »

1,5 uur €125,-

De ultieme verwennerij: een lichaamsscrub  gevolgd door een lichaamspakking op basis van algen en druiven. Ook de voeten worden tijdens deze pakking niet vergeten! Deze krijgen een aparte behandeling! Gedurende de pakking geniet je van een hoofd,- en een voetmassage. Puur genieten!

1,5 uur €105,-

Shiatsu massage voor vrouwen (Alexandra)     The practice of Shiatsu originated in Japan in the early 1900s and works with 12 meridians, or energetic path ways, that were discovered in chinese medicine more than 3000 years ago. The style that I offer focusses on the 4 extraordinary vessels that are the very first meridians which formLees meer »

20 min. €22,50

De stoelmassage is gebaseerd op een eeuwenoude Japanse acupressuurtechniek. Tijdens de massage worden 170 acupressuurpunten op het bovenlichaam aangeraakt. Dit gebeurt door kneed-, wrijf-, druk-, en bekloppingstechnieken. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, met als gevolg verbetering van de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van bouwstoffen. Deze massage werkt activerend en heeft een preventieve werking metLees meer »

1,5 €105,-

Deze massage vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude Boeddhistische traditie en is een combinatie van yoga, acupressuur en energiewerk. Het is een holistische massage die de natuurlijke balans in lichaam en geest herstelt. Thaise Yoga Massage is dé remedie tegen onze moderne levensstijl door de aardende en diep ontspannende kwaliteiten. Het bevrijdt spanning en blokkadesLees meer »

1 uur €135,-

De vierhandsmassage is een reis door je lichaam en een waar feest! Gevoel, reuk en gehoor worden geprikkeld. Deze massagevorm is afkomstig uit Hawaii en is gebaseerd op het ritueel, waarmee jonge stamgenoten werden ingewijd. De massage begint met lange, gelijktijdige strijkingen vanaf de voeten tot over de schouders. Na enige tijd ontstaan er twee verschillendeLees meer »

55 min. €70

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. De mate van gevoeligheid van de zones zegt iets over de mate van gevoeligheid in het overeenkomstige gebied in het lichaam. Door het masseren van de voeten en het behandelen van pijnlijke en/of gevoeligeLees meer »