Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Over ons


Arthur Neleman en Marleen de Waardt

Marleen en Arthur besloten in 2005 om in Portugal een kuuroord te starten. Na een jaar zoeken in dit mooie land vonden ze een prachtige plek in een rustig en centraal gelegen gebied van de Algarve en doopten het ‘Casa Conmigo’. Hier wonen én werken zij met ontzettend veel plezier.

 

Arthur (1965)

Na een technische opleiding en na vijftien jaar gewerkt te hebben in de telecommunicatietechniek wilde ik mijn leven een andere wending geven. In 1999 koos ik voor de opleiding tot massagetherapeut bij Holos in Utrecht; in 2005 studeerde ik af. Vanaf 2001 ben ik me volledig gaan richten op het behandelen van mensen in mijn praktijk aan huis. Van projectmanager naar masseur met een eigen praktijk was een grote stap.

Massagetherapeut

Na drie jaar, in 2004, zocht ik een nieuwe uitdaging. Het plan ontstond om als manager en massagetherapeut in een kuurcentrum te gaan werken. Hier zouden management- en massage-ervaring bij elkaar komen. Om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan, heb ik bij verschillende kuuroorden gewerkt, gekuurd en gericht ervaring opgedaan. Een van deze kuuroorden is De Schouw in Zeeland, waar de gasten op inspirerende en professionele wijze worden begeleid.

Orthomodulair therapeut

In Portugal kunnen we doen wat we leuk vinden en ook steeds weer nieuwe activiteiten en behandelingen aanbieden. In de achterliggende jaren heb ik me verdiept in de Ayurveda (de ‘leer van het leven’), volgde ik een opleiding tot trainer / coach en rondde ik een opleiding af tot orthomoleculair therapeut. In de orthomoleculaire visie gaan we ervan uit dat we niet (altijd) voldoende voedingsmiddelen binnen krijgen via onze voeding. Zelfs als we gezond eten (en wat is gezond?!) zijn de vitaminen en mineralen in onze voeding niet altijd voldoende om alle processen in ons lichaam optimaal te laten plaatsvinden. Tijdens een consult kijken we naar eventuele klachten en naar het voedingspatroon. Hierbij gaan we op zoek naar de juiste (= ortho) balans van vitaminen en mineralen in ons lichaam, waardoor we ons fitter en gezonder voelen.

Sinds eind 2012 voer ik ook ‘levend bloed analyses’ uit, waarbij het mogelijk is om onder een microscoop naar het bloed te kijken. Het bloedbeeld geeft nadere informatie over wat er op dit moment in het lichaam speelt. Als cliënt kijk je zelf mee op een beeldscherm: je kijkt naar een stukje van jezelf, ontzettend boeiend.

Casa Conmigo is een echte ontmoetingsplek geworden voor mensen, die elkaar vooraf vaak nog niet kenden. Ik vind het mooi om met onze plek deze mogelijkheid te creëren. Zo kan er een uitwisseling ontstaan tussen heel verschillende mensen, van verschillende leeftijd en verschillende achtergrond. Heel erg boeiend en mooi om te zien! Ik ben blij dat we de stap hebben gezet en dat we  kunnen wonen en werken in het mooie Portugal.

Marleen (1963)

Na mijn rechtenstudie in Leiden werkte ik twaalf jaar zowel binnen als buiten het juridische vakgebied. Toen besloot ik het roer om te gooien. Na een inspirerende wereldreis stond voor mij vast dat ik meer mensgericht bezig wilde zijn en niet alleen met mijn hoofd wilde werken. Na een korte oriëntatie heb ik gekozen voor een opleiding tot holistisch massagetherapeut bij Holos (www.holos.nl). Een boeiende opleiding, waarin ik ook een andere kant van mijzelf heb kunnen ontwikkelen.

Tijdens deze opleiding startte ik mijn massagepraktijk ‘Conmigo’. Ondertussen dacht ik na over activiteiten, waarbij ik alle eerder opgedane ervaring zou kunnen benutten. Toen ik Arthur leerde kennen (op Holos!), ontstond de droom om gezamenlijk een kuuroord in een mooie, zonnige omgeving te starten. De Algarve was voor mij al een goede bekende: vanaf mijn 16e heb ik veel zomervakanties mogen doorbrengen. Inmiddels wonen en werken we hier alweer heel wat jaren! Time flies when you’re having fun :-).

Massages & Coaching

Mijn werkzaamheden binnen ons centrum zijn divers, waardoor geen week hetzelfde is en mijn werk steeds boeiend blijft. Behalve als massagetherapeut werk ik ook als coach. Hierbij maak ik graag gebruik van onder meer NLP-technieken, Voice Dialogue en Systemisch Werken.

De NLP practitioner volgde ik zowel in Nederland (Zumaya) als enige jaren later in het Portugees bij José Figueira (www.pnl-portugal.com). De Master Practitioner bij Tarazat (www.tarazat.nl) deed ik tijdens een mooie zomercursus in Portugal.
Bij NTI-NLP volgde ik de 9-daagse opleiding Systemisch Werken (www.nti-nlp.nl) en bij Gerrie Reijersen van Buuren maakte ik kennis met kleine opstellingen, waarbij met symbolen (poppetjes) wordt gewerkt (www.gerriereijersenvanbuuren.nl). Inmiddels heb ik met veel plezier kennisgemaakt met de Leonardushoeve in Belfeld, waar ik de opleiding tot energetisch therapeut volg.

Heerlijk klimaat, prachtige natuur

Wat Portugal betreft: het blijft genieten om hier te kunnen wonen en werken. De prachtige omgeving, de mooie natuur, fijne mensen, heerlijk eten, het klimaat, boeiend werk… Samen met Arthur zou ik dit avontuur zo weer aangaan. Veel gasten weten ons  jaarlijks te vinden en voor vrienden en familie is de route naar Portugal eveneens een bekend traject geworden. En verder blijft ook Nederland altijd dichtbij.

De naam Conmigo

Conmigo is Spaans voor ‘bij mij’, ‘met mij’. Waarom eigenlijk een Spaanse naam in Portugal?

De inspiratie die tot de naam Conmigo heeft geleid en alle activiteiten die daaruit zijn voortgekomen, is ontstaan in Spanje. Zonder Spanje geen Conmigo, zonder Conmigo geen kuuroord in Portugal. Vandaar…

Genieten van een kuurvakantie bij Conmigo Portugal betekent jezelf een periode van uitrusten gunnen en tot jezelf komen. Opnieuw afstemmen op je dagelijks leven: doe je wat je wilt en wil je wat je doet?

Conmigo = terugkomen bij jezelf