Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Ayurvedische Kuurweek

 

Ayurveda is de ‘leer van het leven’ en afkomstig uit India. Omdat de Ayurveda zo’n mooie, integrale visie op welzijn biedt, organiseren we in mei een Kuurweek gebaseerd op deze visie. Hierbij is sprake van een milde reinigingskuur. De week wordt georganiseerd in samenwerking met Jeanette Tromp. Zij is yogadocent en kenner van de Ayurveda.

Vata, pitta en kapha
Alles en iedereen is in de Ayurvedische visie opgebouwd uit de elementen water, lucht, ruimte, aarde en vuur. Ieder mens komt met een eigen, unieke combinatie van deze elementen op de wereld. Dit is jouw eigen constitutie, bestaande uit Vata (Ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde).

Wanneer je jouw hele leven zou leiden conform je eigen constitutie zou je altijd in balans zijn. Een utopie!
Aan de hand van een Ayurvedisch consult en leefstijladvies van Jeanette krijg je inzicht en handvatten om aan jouw persoonlijke balans en gezondheid te werken.

Programma en inclusief in het programma
Tijdens de week krijg je de gebruikelijke intake + voetreflexbehandeling. Hierbij wordt ook al ingezoomd op jouw constitutie.
Daarnaast ontvang je een Ayurvedisch consult van Jeanette (ca. 1 uur) en een Ayurvedische massage (1,5 uur).

Elke dag is er yoga, mindfulness of een wandeling. Aan het einde van de week doen we een stiltewandeling bij zee, gevolgd door een duik in zee. Natuurlijk bezoeken we ook in deze week Lagos en/of Alvor waar je ook naar het strand kunt gaan.

Verder geeft Jeanette aan het begin van de week een lezing over Ayurveda en in de tweede helft van de week een Ayurvedische kookworkshop. Hierbij leer je meer over het gebruik van de verschillende kruiden en specerijen.

Alle overige (massage-)behandelingen zijn naar eigen wens bij te boeken.

De maaltijden
Uiteraard worden alle maaltijden vanuit de Ayurvedische visie bereid. ’s Morgens is er een ontbijt met havermout, een pannekoekje of quinoa. De lunch, de meest uitgebreide maaltijd van de dag, bestaat uit reinigende, vegetarische gerechtjes. Om 16 uur is er een groentesap. Om 19 uur een soep of kitchery (een reinigend gerecht van rijst en mungbonen).

Kosten
De kosten van deze week bedragen € 1030, (inclusief een toeslag van €75.
Heb je een kamer alleen dan is er een eenpersoonstoeslag van € 95.

Boek je vóór 21 december a.s. dan geldt de vroegboekkorting van 5% op de kuursom.