Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Lichter Leven

 

Tijdens deze bijzondere kuurweek kijk je vanuit een nieuwe invalshoek naar jezelf en je leven: hoe kun je het leven, met alles erop en eraan, met vreugde en verdriet, lichter leven? Dit in de zin van bevrijd van allerlei obstakels, waarbij je ‘gewoon’ jezelf kunt zijn en je eigen plek durft in te nemen.

Programma

Naast het kuurprogramma zijn er dagelijks twee groepsactiviteiten:

één met Hilde van Liefferinge, gericht op lachyoga
en één met Maegan Gorbett, gericht op dans

Daarnaast krijg je een coachingsgesprek (1-1,5 uur) met Hilde of met Marleen. Dit gesprek vervangt de gebruikelijke intake.

Verder krijgen alle gasten een ademsessie met Amber Lot. Deze sessie komt in de plaats van de lichaamsmassage, die gewoonlijk deel uitmaakt van het programma. Uiteraard kun je naar eigen wens massages bijboeken!

Op een van de avonden zal zangdocent Carla Pontes een workshop stembevrijding geven.

Wat is lachyoga?

Kijk voor een beeld van Hilde van Liefferinge en lachyoga naar dit filmpje. Hilde verwoordt het verder als volgt:

Lachyoga is een combinatie van ademhalingsoefeningen, lachoefeningen en vrij lachen. We lachen zonder reden, de lach is de oefening. Humor is geweldig, maar blijft een mentaal gestuurd proces.

Bij lachyoga lachen we bewust vanuit het lichaam, veel langer en dieper dan om de beste mop! Waardoor de effecten ook veel intenser zijn: langdurig lachen produceert endorfine (gelukshormoon) en verlaagt het cortisolniveau (stresshormoon) in ons bloed.

Lachyoga geeft je fysieke ontspanning, mentale helderheid en emotionele vrijheid.

Lachen in groep werkt aanstekelijk, waardoor we via de oefeningen al vrij snel bij onze natuurlijke lach komen.

En zelfs al zouden we de hele tijd het lachen ‘faken’, dan nog biedt het ons alle gezondheidsvoordelen, want ons lichaam maakt geen onderscheid tussen lachen om iets of lachen om niets. We gaan er ons sowieso goed door voelen.

En vanuit een goed gevoel, een positieve stemming, is alles mogelijk. Lichaam en geest vormen één geheel. Je goed voelen betekent dus ook constructiever denken.

Lachyoga nodigt je uit de wereld eens vanuit een ander perspectief te bekijken, het maakt je losser van vaste denkpatronen en conditioneringen. Het leert je met andere woorden relativeren. Een ideale work-out voor beroepspiekeraars en perfectionisten ;-).

Onder het motto ‘doe eens anders dan normaal’ open je de poort naar nieuwe creativiteit en energie; En mooi meegenomen, lachen is wel degelijk het beste medicijn.

Het versterkt je immuunsysteem (wie vaak lacht is beduidend minder ziek) en het creëert een diepe ontspanning. Naast het feit dat het gewoon heel plezierig is en je helpt met meer (zelf)relativering en lichter in het leven te staan. En, de leukste buikspieren-workout die er is!

Dansen

Maegan werkt met verschillende dans- en bewegingsvormen, die ons in contact brengen met onze eigen essentie: ons lichaam, onze geest, onze emoties en onze ziel. Dansen is niet alleen een heerlijke sport, maar ook een middel tot bevrijding, meer bewustzijn, zelfacceptatie en heling. De werkvormen zijn zowel speels als intens.

Wij gebruiken de dansvloer als een plek om meer ontwaking te stimuleren, meer vreugde, meer vertrouwen in onszelf en in het leven… een viering van ons lichaam, en wat het betekent om mens te zijn… Vrijheid is HIER: in onze spieren, uitdrukkingen, bewegingen, de magie van ons lichaam, gecombineerd met het mysterie van onze ziel…

Ademsessie (Transformational Breath)

Amber werkt met Transformational Breath®, afgekort TB: een zelfhelende ademhalingstechniek die invloed heeft op ons hele wezen, zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Ademen is leven. Ieder van ons heeft een persoonlijk ademhalingspatroon. Hieraan kun je zien of iemand zijn volledig potentieel leeft of zich beperkt op bepaalde gebieden van het leven. Zoals we ademen, zo leven we.

Met TB beïnvloeden we ons ademhalingspatroon om onze kracht aan te wakkeren en te laten stromen. We creëren een verbonden, open ademhaling met een ontspannen uitademing. Dit zorgt voor verschuivingen op alle niveaus.

Lichamelijk: de circulatie in je lichaam wordt gestimuleerd, waardoor je meer toxines uit je lichaam verwijdert. Dus: meer energie, ontgiften en meer vitaliteit.

Emotioneel en mentaal: door de verbonden ademhaling creëer je een hoge energie vibratie in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat lagere vibraties uit het onbewuste naar een hoger energie niveau trillen.

Dit heet de wet van Entrainment. Negatieve overtuigingen, emoties, trauma’s hebben een lagere energie-vibratie en deze zijn voor een groot deel opgeslagen in ons onderbewustzijn. Met TB komen deze emoties en overtuigingen naar het bewustzijn en kunnen zo geïntegreerd worden.

Spiritueel: het ademen leert je te zijn me wat er is. Je leert de perfectie van het moment, van de situatie, van de ander en van jezelf te zien. Hierdoor voel je je meer en meer verbonden met alles. Je voelt door de integratie van oude pijnen en emoties beter waar je hart naar verlangt. Met deze helderheid is het ook makkelijker jezelf te verwezenlijken.