Casa Conmigo Portugal - Luxe Kuur & Wellness vakanties. Compleet verzorgd verblijf onder de zon van Portugal

Yoga & Mindfulness

 

Yoga room

Kom naar Portugal voor een hele bijzondere week: een heerlijke verwenweek, waarin jouw complete gezondheid centraal staat. Een Wellnessweek met een extra Yoga & Mindfulnessprogramma.
▪ aandacht voor jouw welzijn
▪ bepaalde (eet-)patronen doorbreken
▪ bewuster in het leven staan
▪ kan voeding je helpen om gezonder te zijn en je fitter te voelen?

Naast de massages staan de volgende activiteiten centraal deze week:
▪ mindful en gezond eten (en drinken)
▪ mindfulness (elke dag)
▪ yoga (elke dag)
▪ sup- of aerial yoga
▪ orthomoleculair voedingsconsult met levendbloedanalyse en met veel tips en adviezen om je gezond en superfit te voelen (toeslag €60)

De Maaltijden

Ontbijt en lunch worden verzorgd door Antonieta en Svieta, de eigen kokkinnen van Conmigo.

De diners worden verzorgd door zowel Svieta als de Nederlandse Sonya.

De diners zijn hoofdzakelijk vegetarisch; voor de liefhebber af en toe met vis. De kokkinnen lichten toe welke ingrediënten zij gebruiken. Wat deze voeding doet, komt ook aan de orde tijdens het orthomoleculair consult met Arthur.

Mindfulness

Mindfulness (elke dag)  loopt als een rode draad door het gehele programma; bewust genieten, ervaren en zijn in het hier en nu… Marleen verzorgt de mindfulness activiteiten. Je wordt je bewust van de signalen van je lichaam, je gedachten en je emoties.
Hierdoor:
▪ leer je jezelf beter kennen
▪ word je niet meer overspoeld door je emoties
▪ leer je je grenzen beter aanvoelen en aangeven
▪ wordt je leven rijker

Yoga

De yoga (elke dag) wordt gegeven door Jeanette Tromp. Zij is tevens helemaal thuis in de Ayurveda en geeft op verzoek ook lifestyle en voedingsadviezen op basis van de Ayurvedische leer.

Jeanette geeft hatha en yin yoga. Mindfulness is een onderdeel van beide vormen. Het beoefenen van deze yogavormen leidt tot minder stress, meer flexibiliteit en kracht (letterlijk en figuurlijk) en een betere gezondheid.

Tijdens de yoga stap je onder begeleiding van Jeanette uit je comfort-zone. Je neemt waar wat dit met je doet, zonder oordeel, zonder reactie.

Wat Jeanette je laat ervaren op de yogamat, vertaalt Marleen in de mindfulness lessen naar het dagelijks leven en omgekeerd. De yoga wordt zoveel mogelijk aangepast aan de verschillende deelnemers, zodat iedereen op zijn eigen niveau les krijgt.

Sup- of Aerial Yoga

 

 

 

 

Tijdens de week doen we een sup- of aerial yoga les. Wat we doen is afhankelijk van het seizoen. Bekijk hier het filmpje van de sup yoga

Orthomoleculair voedingsconsult met levend bloedonderzoek

Optioneel (toeslag van €60,-) kun je een orthomoleculair consult boeken.

Tijdens deze bijzondere week, waarin we mindful eten, drinken en tips krijgen over gezondheid en gezonde voeding willen we dit consult ook aanbieden. Omdat niet iedereen hiervoor een toeslag over heeft is het een keuze om het al dan niet tegen een aangepast tarief te boeken deze week.

De term “orthos” komt uit het Grieks, betekent: “juist”, “recht” of “gezond” en staat voor de optimale concentraties van voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren in samenhang met optimale gezondheid.

Levend bloed

Het consult bestaat uit twee delen. Je houdt in de week voordat je bij ons komt een voedingsdagboekje bij. Hierin schrijf je alles op wat je deze week gegeten en gedronken hebt. Samen kijken we dan naar eventuele klachten en of het zou kunnen zijn dat voeding hiermee iets te maken heeft. Daarnaast kijken we naar (een druppeltje) bloed onder de microscoop. Ons bloed onthult veel over hoe we ons voelen en de klachten die we ervaren.

Door gezamenlijk te kijken naar het bloed en het voedingspatroon kunnen we een plan maken om echt iets te ondernemen tegen klachten die je soms al jaren ervaart. Dit doen we door soms voedingsmiddelen weg te laten, of juist toe te voegen en als het nodig blijkt tekorten op het gebied van vitaminen en mineralen aan te vullen door middel van suppletie. Tot drie maanden na dit consult krijg je begeleiding via de mail als je vragen hebt op dit gebied en over jouw consult.

 

Standaardpakket Yoga & Mindfulness inclusief

transfer van en naar vliegveld Faro (alleen wanneer de onder ‘reserveren’ aangegeven vlucht geboekt is, of wanneer je rond dezelfde tijden vliegt of op de luchthaven Faro bent!)

  • een intakegesprek met voetreflexbehandeling 1 uur
  • een lichaamsmassage 55 min

LET OP:
 De prijs is exclusief ticket. We bieden de mogelijkheid om het ticket voor je te boeken tegen kostprijs (+ € 25 administratiekosten p.p.).

Als je zelf het ticket koopt, houd dan rekening met de aankomst – en vertrek dag.

Onze eigen (gratis) transfer is afgestemd op de Transavia-vlucht Rotterdam-Faro. Zijn er meerdere vluchten check dan bij ons om welke vlucht het gaat. Kijk voor meer informatie hierover onder ‘reserveren’.

Kom je op eigen gelegenheid, of heb je een andere vlucht geboekt, waardoor je geen gebruik kunt maken van onze eigen transfer, neem dan contact met ons op zodat wij desgewenst een aparte transfer voor je kunnen aanvragen.

Soms is het handig om (op de terugweg) te overnachten in de buurt van het vliegveld van Faro (bijvoorbeeld als je erg vroeg vliegt). Informeer naar de mogelijkheden. Je kunt dan met ons meerijden naar dit hotel en de volgende ochtend vroeg vliegen. Zo mis je geen dag!

N.B. behalve met Transavia, kun je ook vliegen met Ryanair.

Je vakantie uitbreiden

Natuurlijk kun je je verblijf in Portugal op allerlei manieren verlengen. Eventueel kun je één van onze appartementen in Lagos (maximaal 4 en maximaal 6 personen) huren. We zijn je graag behulpzaam bij het vinden van de gewenste accommodatie.

Dagprogramma

  • yoga of mindfulness
  • ontbijt
  • massages
  • lunch
  • behandeling of bijv strand
  • vers sap / smoothie
  • yoga of mindfulness
  • mindful diner